Meer vogels in je Tuin

Vogels brengen graag een bezoek aan uw tuin als er genoeg voedsel beschikbaar is, dus het eerste wat u moet doen is zaad, pinda’s en andere voeding plaatsen. Daarna gaat u werken aan het verstrekken van natuurlijk voedsel, dekking en misschien zelfs broedplaatsen.

Het is gemakkelijk om vogels aan te trekken in je tuin, hoe klein de tuin ook is of midden in een ​​stad is, maar de verscheidenheid van soorten tuinvogels zal toenemen met de grootte van uw tuin, hoe vogel-vriendelijk die is en de nabijheid van natuur of goed beboste parken. Vogels, zoals boomklevers, zijn nooit ver van volgroeide bomen, terwijl roofdieren, zoals sperwers en bosuilen soms diep binnen dringen in sommige steden.

Tuinvogels voerenHet belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u het hele jaar door voldoet aan de behoeften van de vogels, en dat u ingaat op de veranderende behoeften van zowel bewoners en seizoensgebonden bezoekers. Terwijl het planten van struiken met bessen goed is voor lijsters in het najaar, zullen ze al snel ander gewas opeten. Dus denk lateraal – als je in de buurt van een groothandel in fruit of een markt woont, koop dan trays van mindere appels voor ze om ze te voeden wanneer de bessen op zijn. Vet blokken zijn belangrijk in de winter en zullen zwermen spreeuwen aantrekken.

Dichte dekking zal vogels verleiden om te nestelen zoals heggenmussen, roodborstjes en winterkoninkjes. Nestkasten zijn goed voor mezen en andere gaten nesters. Tijdens de zomer zal een bloeiende insect bevolking onder andere veel mussen trekken. Gebruik periodes waarin er zeer weinig vogels in uw tuin zijn om na te denken over wat u kunt doen uw tuin als trekpleister aantrekkelijker te maken voor juist die tijd van het jaar.

Wees niet ongeduldig – door uw activiteiten steeds uit te bouwen zullen meer vogels de gewoonte uitbouwen om een bezoek te brengen aan uw tuin. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat zij terugkeren is om ervoor te zorgen dat uw voeder bakken en tafels altijd vol zijn.